MST Royality

Perustiedot

Laajempi sukutaulu

Päiväkirja&valmennukset

Kilpailut

Varustekaappi

              
kuvien © vrl-01725


Lopetettu 26.09.2014 18-vuotiaana


t. MST Royality, Lilli

- syntynyt 24.12.2012
- rodultaan suomalainen puoliverinen
- säkäkorkeus 166cm
- väri musta
- koulutettu kouluratsastuksen Grand Prix tasolle
- yli 5-polvinen sukutaulu
- omistaja ja kasvattaja Heidi N (VRL-01725), Mansor Trakehners
- kotitalli Aesar Warmbloods
- rekisterinumero VH13-031-0187


Arvonimet

KRJ-I
- 09/2014 pistein 22 (7+8+7) - 40 - 25 - 12 - 8 = 107p.

YLA2
- 09/2014 pistein 17 (15+2) - 30 (18+12) - 17 - 10 - 6 = 80p


Luonne

Nuorena Lilli oli todella herkkä tamma, sen kanssa kesti pitkään aina totuttautua uusiin asioihin ja esimerkiksi loimen kanssa meni puoli vuotta, ennen kuin osasi olla säikkymättä sitä pukiessa. Iän ja omistajan pitkäjänteisyyden edistämänä Lilli on kehittynyt jo huomattavasti rauhallisemmaksi ja vastaanottavaisemmaksi. Sitä saattaa edelleen pelottaa uudet asiat, mutta nykyisin osaa jo sietää melko paljon, eikä lähde enää tuhatta ja sataa toiseen suuntaan kuivan lehden lentäessä jalkojen juureen.

Hoitaessa ja käsiteltäessä saa olla melko varmakätinen ja ehdottoman rauhallinen. Jos käsittelijä hermoilee, alkaa Lillikin hermostumaan ja lopputuloksena on ärtynyt ihminen ja pelokas hevonen. Tamma luottaa tuttuihin ihmisiin paljon ja sen voi huoletta jättää yksin pesu- tai hoitopaikalle pitkäksikin aikaa ilman, että se alkaa rauhattomana kuopia tai riuhtomaan itseään irti. Lilli nauttii kaikenlaisesta huomiosta ja joskus sitä rapsuttaessa saa miettiä missä vaiheessa hevosen tasapainopiste horjahtaa, kun tamma nojautuu rapsuttajaansa kohti nautiskellen.
Varusteiden ja loimien päälle ja pois pistäminen sujuu ihan ongelmitta, Lilli seisoo paikoillaan niin kauan, kuin tarvitsee, eikä harrasta minkäänlaista pyörimistä tai hoitajansa häiriköintiä. Tammaa on aika helppo hoitaa myös kisatilanteissa, jos Lilli pelkää jotain, se vain joko jää hetkeksi tuijottamaan sitä tai pistää passaget kehiin ja pörisee kovaäänisesti. Koskaan se ei lähde käsistä tai juurru paikoilleen pitkäksi aikaa. Lilliä pitää lukea melko hyvin ja pitää tietää, koska sen voi tilanteessa pyytää liikkumaan tai lopettamaan pörisemisen. Liika komentaminen saa tamman vain enemmän pois tolaltaan, joten tässäkin tilanteessa kannattaa vain itse pysyä rauhallisena ja päättäväisenä.

Lillillä ratsastaminen on jo nautinto sinänsä. Sen kaikki askellajit ovat todella pehmeitä ja joustavia, sen kanssa voi vain tanssahdella pitkin areenoja ilman kummempaa stressiä ja nauttia matkasta. Tamma on hyvin mielyttämishaluinen, se hakeutuu itse peräänantoon heti ohjastuntuman saadessaan ja pyrkii suorittamaan ratsastajansa pyynnöt aina mahdollisimman hyvin. Jos Lilli joskus jotain pelleilee, se ei tarkoita sitä pahalla, vaan yksinkertaisesti ei luultavasti vain ymmärrä, mitä selässäolija siltä haluaa.

Sukutaulu

i: Suga Wuga Triangle Mer KRJ-I, YLA1
- suomenpuoliverinen
- koulupainoite
ii: Rascally Shaw KRJ-II, YLA2, SPL-I
ie: Las Palmas MS
e: San Elégancia KRJ-II, YLA1
- trakehner
- koulupainoite
ei: Toxic de Poemé YLA1
ee: Altica Vegas KTK-II
(pidempi sukutaulu täällä)

Lillin emä sekä emänisä ovat kumpikin omia hevosiani, joka tekee tästä tammasta erityisen tärkeän. Sen molemmat vanhemmat ovat YLA1-palkittuja ja KRJ-palkinnon saaneita. Isän puolelta sukua tulee vahvasti koululiikkeet, mutta emänisän puolesta myös keveys sekä hyvä hyppytekniikka, vaikka Lillillä kisataankin vain koulua.
Tamman kanssa oli silloin nuorena todella suuri työ saada se luottamaan ihmiseen ja siihen, että sen ei tarvinnut noudattaa pakoviettiään aina pienen pelästymisen myötä. Sitkeällä työllä siitä saatiin todella hieno kouluhevonen ja nykyään se on melko varma tilanteessa, kuin tilanteessa, eikä sitä nuorena ollutta hötkyilyä enää esiinny. Lilli on myös saanut jälkeläisiä, eikä tamman veri taida mitään ihan huonoimmasta päästä olla, sillä yhdellä sen jälkeläisistä on jo kouluratsastuksen laatuarvosteluista ykköspalkinto.

Lillin kanssa on tehty paljon työtä ja sen sukulinja on itselleni tärkeä. Toivon, että tamma jää myös tulevien sukupolvien sukujuuriin, sillä tamma todellakin on ihan huippusukuinen.
Nykyään musta tamma viettää jo kisaeläkepäiviään rennommissa merkeissä. Kuitenkin sen kanssa ratsastetaan vielä kuntoa ylläpitäen, eli ei se ihan eläkkeellä vielä ole. Nauttii se kuitenkin ihan nähtävästi tästä rennommastakin elämäntyylistä yhtä paljon, kuin aikoinaan kisaamisestakin.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä Omistaja
05.01.2014 t. Rosetanz II Daiquiri 'If sparrow-mind (VRL-01317)
04.02.2014 o. Blueblood (KRJ-I) Bloodsucker of Romulus Troya (VRL-03933)
27.04.2014 t. Aesar Regnum Jungle Man Heidi N (VRL-01725)
12.06.2014 o. Aesar Ethan Levia Calando Miia (VRL-10864)


 

 

Ulkoasu 2007, Rampage
virtuaalihevonen