ML Careless

Cacklestump Vegas x ML Carissa
Lopetettu 27.08.2014

virtuaalihevonen / a sim-game horse            
KRJ-II, YLA2, PP-MVA            
NimiML Careless, Tessa OmistajaHeidi N (VRL-01725)
SukupuoliTamma Kasvattajanica, Mêl Seren (MELS3096)
RotuSuomenpuoliverinen KoulutustasoGP, 90cm
Syntymäpäivä, ikä01.11.2011, 17-vuotias (4-v. 01.12.2011) PainotuslajiKouluratsastus
Rekisterinumero VH11-031-0579, #PKK218 Säkäkorkeus169cm
Väri, merkitTprn, pt, mej vsk, mtj ksk KotitalliMêl Seren
maasto- ja hoitokuvien © Heidi N, pääkuvan © Hutch, koulukuvan © Heidi N & nica, pukituskuvan © nica

Päiväkirjaan tästä

Luonnekuvaus

Tessa tuli omistukseeni suoraan vieroituksen jälkeen ja se oli ihan ensimmäinen ostokseni kyseiseltä kasvattajalta. Samalla, kun kirjoitin varsan ostopaperit, sovimme myös nican kanssa, että tamma jäisi Mel Sereniin asumaan yksityiseksi. Sen kanssa oli aina yhtä helppoa ryhtyä tekemään mitä tahansa, sillä jo pienestä saakka Tessalla oli aina intoa lähteä töihin.
Ruunikko on ollut myös aina hyvin ihmisystävällinen, eikä sille tunnu menevän hernettä nenään melkein mistään. Tessa oli ehkä ensimmäinen ML-ostokseni, muttei todellakaan viimeinen. Rakkautta se oli heti ensi silmäyksellä, eikä se ole vieläkään kadonnut. Kisakentillä tammasta on aina saanut eniten irti ja mitä hankalammat tehtävät, sitä enemmän neiti nauttii niistä.
On ollut hienoa omistaa näin täydellinen hevonen ja toivon, että meillä on vielä monta yhteistä vuotta edessämme, vaikka kisaura onkin jo vaihtunut harrastehevosen töihin.

Kun tuntee Tessan molemmat vanhemmat luonteensa puolesta, voi hyvin ymmärtää minkä takia se on niin rauhallinen ja helppo käsitellä.
Aloitetaanpa vaikka hoitotilanteista. Tamma on ehkä maailman hyväunisin hevonen, se kykenee nukahtamaan vaikka kisapaikalla odottaessaan vuoroaan päästä verryttelyalueelle, joten ei ole siis mikään ihmekkään, että kun sitä puunailee ja rapsuttelee, niin Tessa vetää tyytyväisenä sikeitä. Niin kauan kuin ihminen vain jaksaa jynssätä, niin kauan tamma on seitsemännessä taivaassa nukkumassa ja nauttii huomiosta. Kuitenkin kaviotkin nousevat ihmeen kevyesti, kun kättä liu'uttaa jalkaa pitkin.
Varusteiden päälle laitto sujuu lähes ongelmitta, mitä nyt aina välillä pitää satulavyötä kiristettäessä tammamaisesti pullistella tai kiiman aikana vähän luimistella kun satulaa laitetaan selkään. Suitsien ja satulan lisäksi Tessalle laitetaan putsit etujalkoihin ja aina pintelit jalkaan, paitsi kun mennään maastoilemaan.

Ratsastettaessa Tessa kuitenkin syttyy aivan uudelle liekille. Se on hyvin mielyttämishaluinen ja jaksaa antaa parhaansa niin kauan kuin vain jaksaa kulkea eteenpäin. Sillä on luontainen kyky kantaa itsensä ja muotoonkin se laskeutuu lähes heti kun ohjat ottaa tuntumalle.
Tammaa täytyy ratsastaa kuitenkin aina kannuksilla, lukuunottamatta maastolenkkejä, sillä se on perinyt emältään vähän puukylkisyyttä ja joskus tavalliset pohje-avut eivät rekisteröidy aivan kunnolla neidin aivoihin. Suustaan Tessa on hyvinkin herkkä, edelleen emänsä tapaan, joten pientä mukautumiskykyä tarvitaan kun tammalla ratsastaa.
Ja koska neitosen molemmat vanhemmat ovat hyvinkin kilttejä ja mukavia, ei ole mikään ihme, että Tessan selkään voi nostaa minkätasoisen ratsastajan hyvänsä, eikä sairaalareissuja yleisimmin ole tullut.

Maastossa tamma on hyvinkin varma ja sen voikin huoletta laskea johtohevoseksi tai ottaa rauhoittajaksi vähän säikympien tapausten mukaan. Rekkaakaan ohittaessa ei tähän mennessä olla käyty ojan puolella, mutta tietysti kannattaa aina varautua pahimpaan, ettei sitten jos käy huonosti, ole aivan toimeettomana.

Esteille ei Tessaa ole todellakaan luotu. Vaikka sen emä onkin hypännyt, niin tälle jälkeläiselle se ei ole kyllä jättänyt yhtään mitään sille alueelle. Jo sana estekammoinen on riittävä kertomaan miksi. Kyllähän tammalta siis tekniikkaa löytyy ihan mukavasti, mutta luonteeltaan muutoin niin rauhallinen hevonen on kuin kauris leijonien ympäröimänä.
Jo tavalliset pystyesteet saavat Tessan poukkoilemaan omia reittejään ja jos se näkee vilauksenkin erikoisesteistä, on loppu lähellä. Tamma on tässä asiassa hyvinkin nopea liikkeissään ja on tiputtanut muutaman paremmankin ratsastajan omilla kohtauksillaan. Kieltämisen ja alta pois juoksemisen lisäksi se saattaa harrastaa omia hullunkuvioitaan esteiden välissä - pukittelua, pystyyn nousemista ja kaikkea muuta vähemmän mukavaa.

Varusteet:
• tarhaan - riimuun pehmusteet niskaan, poskiin ja turpaan, loimitusohjeet voit lukea varustekaapin ovesta
• kouluratsastus - englantilaiset suitset tai kanget päähän, koulusatula, suojat/pintelit joka jalkaan ja putsit etujalkoihin, karva satulavyöhön ja satulan alle
» tutustu varustekaappiin

Perusruokinta:
• Heinää 2-1-2-2kg
• Kauraa 2-1-1l

Iltamössöissä:
• Racing Mix 1l
• Mysli ½l
• Soijaa 1dl
• Kivennäistä 2dl
• Öljyä 2dl
• Suolaa 1tl
• Lisäksi ADE-vitamiini 2x viikossa

Sukuselvitys

isä

Cacklestump Vegas
VIP MVA Fn, KTK-I, KRJ-II
fwb, mrn, 170cm
VH11-031-0183

ii.

Hary Poter 54
trak, m, 162cm

iii.

Shanghai VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2

iie.

Phantome VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2

ie.

Itsy-Bitsy Spider SIN
fwb, rn, 154cm

iei.

Domiro VIR MVA Ch, KTK-I, YLA2, ERJ-II

iee.

Waldnymphe

emä

ML Carissa
(PP MVA)
trak, prt, 169cm
VH11-031-0079

ei.

Nicotinecall PB KRJ-I, YLA2, KRL-II
trak, rt, 170cm

eii.

Craven GER KRJ-I, YLA2

eie.

Before The Bleeding Sun KRJ-II, YLA2

ee.

Indidendent Fullmoon FB KRJ-I, YLA3
trak, rt, 168cm

eei.

Bohemian Rhapsody KRJ-II, YLA3

eee.

Acorn's Maybe Not

isälinja: Cacklestump Vegas - Hary Poter 54 - Shanghai
emälinja: ML Carissa - Indidendent Fullmoon FB - Acorn's Maybe Not - Kentucy Girl

eee. Acorn's Maybe Not oli hyväliikkeinen ja elegantti Grand Prix-tason kouluratsu. Rautias tamma oli 164cm korkea ja rodultaan puhdas trakehner. Sille kertyi elämänsä aikana 7 jälkeläistä.

Jälkeläiset

Jos haluat Tessasta tilausvarsan, ota yhteyttä virtuaalie[at]gmail.com

01.08.2013 fwb-t. Cassiopeia (i. ML Hangover) om. Heidi N
30.01.2014 fwb-t. Chameleon (i. Demolish Belv) om. Miivi (VRL-13320)
20.05.2014 fwb-o. Hestia Ares (i. Bloody Adrian) om. kuristaja (VRL-04374)
12.06.2014 fwb-o. Hestia Zephyr (i. Zane Solo) om. Pipsa (VRL-08409)


Valmennukset

» 07.11.2011 Grand Prix kouluvalmennus, valmentajana Cenla.
Tänään valmennettavana ratsukkona oli Heidi ja suomalainen puoliverinen, Tessa. Aloitimme valmennuksen ihan perusjutuilla, suluilla ja avoilla sekä siirtymisillä. Nämä sujuivat todella hyvin ja tamma oli hienosti kuulolla. Näiden lisäksi teimme siksak-sulkutaivutuksia, jotka eivät aluksi meinanneet onnistua kunnolla, koska Tessa puuhaili omiaan. Kun Heidi sai tamman jälleen kunnolla kuulolle, siksakitkin luonnistuivat heti. Kun Tessa näytti rennolta ja lämpimältä, aloitettiin todellinen treenaaminen. Aloitettiin ravi lisäyksillä. Jouduin korjaamaan Heidin istuntaa kerran, jos parikin, mutta muuten ratsukko suoriutui tehtävästä varsin mallikkaasti. Kun ravilisäykset onnistuivat ja sujuivat helposti ja vaivattomasti, aloitettiin työskentely laukassa. Treenattava aihealue käsitti laukanvaihdot, laukkapohkeenväistöt sekä vastalaukat. Ensimmäisenä tehtävänä oli tehdä molempiin suuntiin ympyrät vastalaukassa, jotta näin, miten ratsukon yhteistyö laukassa tulisi sujumaan. Sehän sujuikin varsin hyvin ja sitten siirryttiin jo seuraavaan tehtävään. Tarkoitus oli tehdä kahdeksikkoa, molemmat ympyrät vastalaukassa ja keskellä laukanvaihto. Tämä tehtävä sujui todella hyvin ja ratsukko sai hetken hengähdystauon. Kävelytauon jälkeen Heidi otti ohjat käsiinsä ja Tessa hakeutui heti oikeaan asentoon ja kantoi itsensä hienosti. Jatkoimme työskentelyä passagen ja piaffen parissa. Aluksi otettiin passagea, tamma ei oikein tajunnut aluksi sitä, mitä pohje tässä tilanteessa tarkoittaa, mutta Heidi sai sen hyvin kuuntelemaan itseään ja loppujen lopuksi nähtiin oikein kivaa liikettä. Piaffekin sujui varsin hyvin, tamma näytti nauttivan työskentelystä. Lopuksi otettiin vielä muutama ympyrä laukkaa ja ravia, jonka jälkeen jätin hikisen ratsukon kävelemään loppukäyntejä.

» 16.01.2012 Grand Prix kouluvalmennus, valmentajana Pii.
Ajattelin hioa kanssanne laukanvaihtoja ja -piruetteja. Laukkatyöskentelyä yleensäkkin. Aloitimme valmennusta laukkamalla ympyrällä ¼ eteen ¼ kiinni, koottua ja lisättyä laukkaa. Takajalkojen toimintaann tuli oikein positiivista lisää harjoitteella ja kuuliainen tamma muuttui vielä kuuliaisemmaksi. Kun ympyrätyöskentely alkoi näyttää naurettavan helpolta vaihdettiin tehtävä laukanvaihtoihin. Ensin laukanvaihtoja lävistäjällä joka kolmannella. GP-tason ratsulle ehdottomasti helppo tehtävä mutta hyvää verryttelyä vaativampiin ykkösiin. Vaihdot sujuivat oikein mallikkaasti, terävää ja tehokasta. Ratsastaja istui kauniisti läpi vaihtojen, eikä liioitellut pohjeapuja antaen hevoselle rauhan työskennellä. Ykkösvaihtoja tehtäessä muutama tahtirikko oikeasta vasempaan vaihdettaessa. Muutimme tehtävää vaihtoihin pituushalkaisijalla, oikeassa kierroksessa oikea-vasen vaihtojen maksimoimiseksi. Harjoitus tekee tässäkin mestarin, eikä ongelmaa enää ilmennyt muutaman vaihtosarjan jälkeen. Piruetteja harjoiteltiin I:ssä, ilman aidan tukea. Takajalat ruuvaavat hieman pyörittäessä, muuten varsin siistejä pyörähdyksiä. Aktiivisuutta poistumiseen saatiin ratsastamalla laukkaa ylämäkeen. Yleisesti valmennus sujui hyvin. Olette hirveän sympaattinen ja yhteistyökykyinen ratsukko.

» 17.01.2012 Grand Prix kouluvalmennus, valmentajana Pii.
Ohjelmassa oli lisääminen ja kokoaminen kaikissa askellajeissa. Aloittelimme valmennusta kokoamalla käyntiä lyhyet sivut koottua pitkän sivun alusta keskikäyntiä, keskelle pätkä koottua ja loppusivu taas keskikäyntiä. Keskikäynti onnistui hyvin. Tamma astui kauniisti merkin yli ja pyöristi selkänsä. Kokoamisissa pientä jännittämistä ja takaosan hitautta. Sait tamman kuitenkin nopeasti irroiteltua kevyemmäksi ja pohkeella ratsastit takajalkoja eteen. Viimeiset kokoamiset olivatkin jo paljon parempia. Ravia lisättiin lävistäjällä ja koottiin aina lyhyet sivut. Lisäämisissä hieman epätasaisia pätkiä Tessan päättäessä, ettei venyttäminen nyt niin kivaa ole, jotta sitä koko lävistäjän jaksaisi jatkaa. Kokoamiset onnistuivat hyvin, ravissa takaosakin pysyi mukavasti aktiivisena läpi siirtymien. Jee. Laukassa työskenneltiin kooten volttikahdeksikolla. Pienillä volteilla käännettäessä takaosan aktiivisuus tulee hyvin esille ja etenkin tessan kanssa tämä harjoitus toi hyvin esille hieman hitaan sisätakajalan. Väistätit tamman takaosaa ulos volttien ulkokaarteissa ja näin takaosa alkoi toimia paremmin. Laukanvaihto volttien vaihtokohdassa myös selvästi auttoi antamalla tessalle muuta keskittymistä vain kokoamisen sijasta. Kokoamisen jälkeen lisäsimme laukkaa lävistäjillä. Kuten aiemminkin myös nyt Tessa lisäsi hyvin. Sait myös tamman koottua hyvin lisäyksen lopussa. Onnistuitte harjoituksissa tänään hyvin takaosaan toivoisin kuitenkin vielä lisää aktiivisuutta.

» 02.03.2013 Grand Prix kouluvalmennus, valmentajana Aino.
Tessa ja Heidi olivat jo verrytelleet hyvän tovin, kun pyysin heidät keskelle pienelle juttutuokiolle. Kysyin ratsukon mahdollisia ongelmakohtia, joita ei ilmeisesti niin hirveästi ollutkaan. Päädyimme kuitenkin tänään keskittymään perusasioihin, jätimme kokonaan pois kaikkein vaativimmat liikkeet. Alkuun työskentelimme ravissa, otimme lisäyksiä ja kokoamisia, keskityin jatkuvasti korjaamaan käsien, kehon ja jalkojen asentovirheitä niitä nähdessäni. Ratsukon perusratsastus oli siistiä ja siitä näki vuosien yhteistyön selkeästi. Vaihdoimme askellajia laukkaan, jossa Heidin tuli ratsastaa aktiivisesti eteen ja keskittää liikettä myös ylöspäin. Tessa totteli ja kulki kuin ajatus, se osasi ennakoida ratsastajan tarpeet ja toisinaan siitä tuli jopa ongelma. Ennen siirtymistä tamma oli jo lopettelemassa laukkaamista ja lisäyksissä se lähti aavistuksen ajoissa. Keskityimme korjaamaan tämän, sillä tamma ei saisi ennakoida yhtä pahasti radalla. Tuomarit saattaisivat antaa siitä sakkoa, jos vaikka laukannosto tapahtuikin ennen vaadittua kirjainta, eikä sen kohdalla. Pienen tehtäväradan avulla saimme Tessan ymmärtämään, että vaikka se olikin kuulolla, sen ei tulisi reagoida ennen aikojaan. Lopputunti sujui huomattavasti paremmin sillä saralla.

» 15.06.2013 Grand Prix kouluvalmennus, valmentajana Michelle.
Olin rakentanut pienen tehtäväradan kentälle ratsukkoa varten. Pääperiaatteena oli tänään saada laukkapiruetit ja väistöt säännöllisiksi sekä tasaisiksi. Ympyrä kentän keskellä merkkasi piruetin paikan ja kartioviiva keskihalkaisijalta uralle väistöuran. Alkuverryttelyiden jälkeen otimme ensin vähän lisäyksiä kaikissa askellajeissa. Käynnissä tamma pyrki hieman turhan alas päänsä kanssa ja pyysin korjaamaan tämän pohkeella ja puolipidätteellä. Liikkeet tällä ratsukolla todella oli hallussa. Aloitimme väistötehtävillä ja Tessa ymmärsi jutun samantien. Se kulki siistiä, suoraa linjaa väistö väistön jälkeen, enkä keksinyt siitä mitään korjattavaa. Siirryimme sitten piretin pariin, pyysin Heidiä ensin ratsastamaan ympyrän sisällä muutaman etu- ja takaosa käännöksen käynnissä, jotta tamma näkisi alueen ja tottuisi työskentelemään siellä. Ongelmitta siitäkin selvittyämme siirryimme laukkaan, jossa Heidin tuli ratsastaa tammaa hyvin eteen ja ylös. Tessa teki työtä käskettyä ja hyvin pian olitte jo laukkapiruetilla ympyrän keskellä. Siinäkään ei ilmennyt ongelmia, joten lopettelimme valmennuksen tältä osin tähän. Hieno ratsukko, jonka yhteistyö sujui tänään saumattomasti.

» 29.08.2013 Grand Prix kouluvalmennus, valmentajana Kelsey.
Tämän päivän valmennuksessa ratsukko sai keskittyä ravityöskentelyyn, ennen kaikkea piaffeen ja passageen. Alkuverryttelyt suoritettuaan kävimme suoraan kiinni asian ytimeen. Aloititte temponvaihteluilla, joissa Tessa toimi vallan moitteetta ja kuuliaisena. Hetken päästä päästiinkin ensin muutamaan passageen, joista en löytänyt mitään pahaa sanottavaa. Piaffessa liike meinasi aluksi loppua kesken, mutta toistojen jälkeen sekin parani huomattavasti. Tamma koitti hieman äksyillä turhauduttuaan toistoihin, joten otitte vielä yhden onnistuneen piaffen ja lopetimme ravityöskentelyt siihen. Laukassa saitte ratsastaa vähän avotaivutuksia sekä pohkeenväistöjä. Tessa toimi ajatuksen voimalla ja työskenteli nöyrästi sekä aktiivisesti. Käyntiin siirryttyänne pyysin ottamaan vielä muutaman pysähdyksen peruutuksineen. Tessa kulki hyvin ja teki mitä pyydettiin, joten lopettelimme valmennuksen siihen.

Kisakalenteri

Vain sijoitukset ja näyttelyt alla, koko kilpailukalenteria pääset katsomaan tästä.

KRJ (41 sij.)
25.11.2011 / Lyne Stud / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/50
26.11.2011 / Hex Sporthorses / KRJ Grand Prix / sijoitus 06/50
10.12.2011 / Privas Park / KRJ Grand Prix / sijoitus 02/100
11.12.2011 / Privas Park / KRJ Grand Prix / sijoitus 02/100
14.12.2011 / Hex Sporthorses / KRJ Grand Prix / sijoitus 04/50
18.12.2011 / Welbyn yksityiset / KRJ Grand Prix / sijoitus 06/50
19.01.2012 / Hurmajärven Kartano/ KRJ Grand Prix / sijoitus 03/100
23.01.2012 / Hex Sporthorses / KRJ Grand Prix / sijoitus 03/50
20.06.2012 / Praya Sporthorses / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/40
27.12.2012 / Stall Lumos / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/31
28.12.2012 / Stall Lumos / KRJ Grand Prix / sijoitus 01/31
29.12.2012 / Stall Lumos / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/32
29.12.2012 / Stall Lumos / KRJ Grand Prix / sijoitus 02/31
30.12.2012 / Stall Lumos / KRJ Grand Prix / sijoitus 03/35
31.12.2012 / Stall Lumos / KRJ Grand Prix / sijoitus 01/31
20.01.2013 / Hex Sporthorses / KRJ Grand Prix / sijoitus 01/31
25.04.2013 / Bairdon / KRJ Grand Prix / sijoitus 04/40
30.04.2013 / Bairdon / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/40
01.05.2013 / Bairdon / KRJ Grand Prix / sijoitus 04/40
01.05.2013 / Claridge Stud Riders / KRJ Grand Prix / sijoitus 03/36
03.05.2013 / Bairdon / KRJ Grand Prix / sijoitus 04/40
06.05.2013 / Claridge Stud Riders / KRJ Grand Prix / sijoitus 01/36
06.07.2013 / Bellgrove / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/30
25.08.2013 / Hex Sporthorses / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/38
14.09.2013 / Minnantila / KRJ Grand Prix / sijoitus 03/36
27.01.2014 / Zurück / KRJ Grand Prix / sijoitus 04/30
29.01.2014 / Zurück / KRJ Grand Prix / sijoitus 04/30
10.02.2014 / Jadessa Warmbloods / KRJ Grand Prix / sijoitus 02/50
12.02.2014 / Jadessa Warmbloods / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/50
13.02.2014 / Jadessa Warmbloods / KRJ Grand Prix / sijoitus 02/50
14.02.2014 / Vaapukka / KRJ Grand Prix / sijoitus 06/40
16.02.2014 / Jadessa Warmbloods / KRJ Grand Prix / sijoitus 04/50
18.02.2014 / Jadessa Warmbloods / KRJ Grand Prix / sijoitus 01/50
19.02.2014 / Vaapukka / KRJ Grand Prix / sijoitus 06/40
22.02.2014 / Vaapukka / KRJ Grand Prix / sijoitus 04/40
27.02.2014 / Vaapukka / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/40
08.03.2014 / Juksula / KRJ Grand Prix / sijoitus 06/60
10.03.2014 / Marvellous Herrings / KRJ Grand Prix / sijoitus 05/50
04.04.2014 / Pirunkorpi / KRJ Grand Prix / sijoitus 06/40
06.04.2014 / Pirunkorpi / KRJ Grand Prix / sijoitus 06/40
10.04.2014 / Pirunkorpi / KRJ Grand Prix / sijoitus 03/40


Näyttelyt:
11.12.2011 - PKK (koulukuva) - Mêl Seren - tuom. Aksu - KP
"Tyylikäs ratsukko, joka hukkuu hieman tummaan taustaan. Hevosella ei täysin ratsastajaan keskittynyt ilme."
24.12.2011 - PKK (koulukuva) - Elisan talli - tuom. Aksu - KP
24.12.2011 - PKK (pukkikuva) - Mêl Seren - tuom. Odelie - KP
"Upea väritys, vaikka hieman hajanainen. Hevonen selvästi elementissään ja taitaapi se ratsastaja olla se joka alas sieltä tulee."
18.01.2012 - PKK (pääkuva) - Atlas - tuom. Aksu - KP (LKV - BIS3)
"Upea kuva, lähes valokuvamainen. Uskomattoman hienoa kolmiulotteisuutta."
31.01.2012 - PKK (pääkuva) - Atlas - tuom. Odelie - KP (LKV - BIS4)
"Kaunis, huolellinen kokonaisuus. Väritystyö on realistista ja yksityiskohtiin on panostettu."
15.02.2012 - PKK (koulukuva) - PKK - tuom. Odelie - KP
"Tyylikäs ratsukko, kaunis tumma värimaailma."
30.03.2012 - PKK (pukkikuva) - Mêl Seren - tuom. Jonna K. - KP
"Hieno toteutus ja hevonen erityisen onnistunut. Takajalkojen asento aavistuksen 'hassu'."
31.03.2012 - PKK (koulukuva) - Mêl Seren - tuom. Latu - KP ja EM (tekniikka)
"Värimaailmaltaan rauhallinen ja harmoninen kuva. Valot ja varjot luovat kolmiulotteista vaikutelmaa, mutta hännän toteuttamiseen olisi voinut panostaa enemmänkin, nyt näyttää suttuiselta."

Arvonimet:
2012 PP-MVA (Paras Piirros MuotoVAlio)
2014 YLA2 26 (16+10) - 30 (19+11) - 17 - 9 - 3 = 85p (YleisLaatuArvostelu)
2014 KRJ-II 19 (7+6+6) - 40 - 23,5 - 10 - 7 = 99,5p (KouluRatsastusJaoksen laatuarvostelu)

Ulkoasu © M Layouts, tekstit © Heidi N